شاخصهاي رقابت پذيري در صنعت گردشگري

 
مجمع جهاني اقتصاد در سوييس در سال 2006 در 130 كشور دست به مطالعه شاخصهاي قابل تعميم و كاربردي كردن انها زده است . كشور ايران با وجود قرار گرفتن در زمره 10 كشور اول گردشگري جهان در اين طيف قرار نگرفته است . شاخصهاي معتبر محاسبه شده مبناي تصميم گيري هستند .فوايد مطالعه و بكارگيري اين شاخصها : 1- گردشگران و سرمايه گذاران بر مبناي ان تصميم مي گيرند .2- تصميم گيران با مقايسه شاخصها نقاط ضعف را شناسايي مي كنند .
اين سخنراني در چهار بخش ارائه گرديد:
بخش اول : ويژگي اقتصاد جهاني
بخش دوم : منافع مستقيم و غير مستقيم گردشگري
بخش سوم : معرفي و تشريح شاخص رقابت پذيري توريسم
بخش چهارم : گامهاي تقويت رقابت پذيري
بخش اول
·        كاهش هزينه سفر
ضريبي ازدرامد هفتگي مورد نياز براي سفر. به عنوان مثال در سال1995؛ 120 هفته درامد يك فرد انگليسي براي پرداخت هزينه بليط سفر از لندن به سيدني لازم بوده كه اين شاخص در سال 2005 به 2 هفته رسيده است .
اين تغيرات به سبب رشد اقتصادي و بالا رفتن درامدها و نيز به سبب پيشرفت تكنولوژي و كاهش هزينه سفر رخ داده است .
·        برداشته شدن مرزها
تبادل اسانتر اطلاعات ، افراد ، كالاها . اغلب در اسيا و بويژه افريقا مرزها سلب ترند و در اروپا مرزها كمترين انفكاك را ايجاد مي كند .اثر اين پديده در ميزان جذب گردشگر اين دو محدوده قابل مشاهده است .
  • تشديد رقابت
در گذشته تعداد مقصدها كشورهاي هدف گردشگري كمتر بوده و با گسترش ارتباطات و انتقال فرهنگها با سربراوردن رقبا ، صرف بودجه در معرفي و تبليغ و بازاريابي و نز تسهيل دسترسي به سايتهاي جاذب گردشگر تشديد شده است .
 بخش دوم ..........................
مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، كارشناسي ارشد مديريت جهانگردي

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:شاخصهاي رقابت پذيري در صنعت گردشگري, | 9:31 | نويسنده : سعيد داغستاني |

 

استراتژی بازاریابی : طبقه بندی و چارچوب
عادل I. ال انصاری
کالج کسب و کار کگین ، دانشگاه فلوریدای شمالی ، جکسون
فلوریدا ، ایالت متحده آمریکا
چکیده
هدف – هدف این مقاله، ارائه ی طبقه بندی از مفاهیم استراتژی بازاریابی است. همچنين محقق قصد تدوين چارچوب هايی یکپارچه از فرآيندهاي قاعده مند سازي و اجراي استراتژي ها در حالتهاي تجميع و افتراق را دارد. 
طراحی / روش شناسی / رويکرد – مقاله پيش رو،‌مقاله اي است مفهومی كه براساس بررسی هايي در ادبیات علمی و سلسله وقايع رخ داده در استراتژی بازاریابی تنظيم گرديده است. به منظور هر چه جذاب تر بودن مطالب از كليدي ترين مآخذ مرتبط با استراتژي هاي بازاريابي استفاده شده است. همچنين اين مقاله منعکس کننده ی تجربه ی ما و نظرات مبتنی بر رخدادهاي واقعي در مطالعات موردی شرکت های بزرگ و مجلات تجارت است.
یافته ها – پيش بيني ادبيات حاكم بر قاعده مند ساختن استراتژي بازاريابي و نحوه اجراي آن در متن مدلهاي فرآيندي برنامه ريزي راهبردي و بازاريابي راهبردي مي باشد. مدل برنامه ریزی استراتژیک بر چگونگي دستيابي شركتهاي بزرگ به اهداف ماليشان متمركز است. چگونگي اجراي برنامه هاي توليد،‌ قيمت گذاري، ترفيع و توزيع از جمله اين اهداف مي باشد. مدل بازاريابي تلاش دارد تا به فرموله كردن بخش بندي بازار، هدف گذاري، تمايز و موقعيت يابي دست يابد. ارتباطات موثر و و خلق ارزش براي مشتريان از نتايج رضايتمندي و وفاداري آنها است. اين مباحث در اهداف بازاريابي مطرح مي گردند.     
مفاهيم عملی –  شكل گيري طرح و نقشه و چارچوب هاي مناسب در فرآيندهاي فرموله كردن استراتژی بازاریابی و پیاده سازی توسط فعالين در اين بخش كه بر اساس تحقيقات آكادميك برای سنجش مفهوم روايي، بررسی مفهوم تمايز، و کشف مفهوم روابط شكل گرفته است.
نوآوري / خلق ارزش – طرح كلي اين مقاله به وضوح متمایز و رو به جلوي است،‌ اما در هم تنيدگي تدوین استراتژی بازاریابی و پیاده سازی فرایندها و بازمهندسي برنامه ریزی استراتژی بر اساس مدل مالی گرا و مدلهاي فرآیندي استراتژی های بازاریابی به صورت مجموعه چارچوبی است که اثبات مي كند: راه دستيابي به نتايج درست مالي،‌بازتابي از استراتژيهاي بازاريابي است.
کلمات کلیدی : استراتژی بازاریابی ، تدوین ، پیاده سازی ، طبقه بندی ، چاچوبها ، مدل ها.
مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، كارشناسي و كارشناسي ارشد مديريت جهانگردي

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:استراتژی بازاریابی : طبقه بندی و چارچوب, | 9:18 | نويسنده : سعيد داغستاني |

 

تحليل سلسله مراتبي جاذبه هاي تاريخي ـ فرهنگي شهرستان نيشابور
دکتر محمود ضيايي
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي
سعيد داغستاني
کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي، دانشگاه علامه طباطبايي
 
چکيده
بهره برداري بهينه از منابع و جاذبه هاي موجود در مقاصد گردشگري، مانند بسیاری از فعاليتها، مستلزم انجام شناختي کامل و اصولي مبتني بر تحقيقات و واقعيتها مي باشد. تکنيک تحليل سلسله مراتبي(AHP) يکي از انواع تکنيک هاي تحليل علمي است که امکان بررسي گزينه هاي مختلف را به برنامه ريزان و مديران مي دهد. اين شيوه با در نظر گرفتن اثر همزمان کليه معيارهاي دخيل و مقايسه امتيازات آنها، به اولويت بندي گزينه ها پرداخته و با به کار گيري روابط معرفي شده، گزينه مطلوب را تعيين مي نمايد.
هدف اين مقاله ارزیابی جاذبه های گردشگری با استفاده از تکنیک تصمیم سازی چند معیاره است. در اين مقاله ابتدا مباني نظري و کاربرد تحليل سلسله مراتبي در ارزیابی جاذبه های گردشگری مورد بررسي قرارگرفته است. در ادامه به کمک اين تکنيک درباره جاذبه هاي تاريخي ـ فرهنگي شهرستان نيشابور به مثابه يک نمونه موردي تصميم سازي صورت گرفته است. تعيين اولويت اين جاذبه ها و نظام سلسله مراتبي جاذبه ها از نتايج اين تحليل مي باشد و سرانجام نظام سلسه مراتبی تدوین شده با مدل چرخه عمر جاذبه و نقشه ادراکی منطبق گردیده است.
  واژه هاي کليدي:تحليل سلسله مراتبي، تصميم سازي چند معياره، نظام سلسله مراتبي، شهرستان نيشابور
 
 

مقدمه

منابع و جاذبه هاي گردشگري در تمامي بخش هاي برنامه ريزي و مديريتي صنعت گردشگري از اهميت بالايي برخوردار است و ويژگي ها و مشخصه هاي منابع و جاذبه ها در يک کشور يا منطقه اساس توسعه گردشگري را مهيا مي سازد(Inskeep, 1991: 75).
 بدون شک بهره مندي از منابع و جاذبه هاي گردشگري موجود، در پیدایش و توسعه گردشگری، نقش اساسی را ایفاء می کنند، بکارگيري منابع گردشگری نیز مستلزم نگاهي همه جانبه و علمي به این مقوله مي باشد. مقاصد گردشگری نیازمند مدیریت و برنامه ریزی می باشند، چرا که با توجه به منابع محدود، خواسته ها برای بهره مندی از آنها بسیار می باشد. در صورتي که برنامه ريزي و مدیریت خردمندانه ای در بهره مندي از منابع و جاذبه های گردشگري وجود نداشته باشد، زمينه هاي بهره مندي از اين منافع کاهش مي يابد و در برخي موارد موجب اتلاف منابع می شود. به همین دلیل، ضروریست که شناختی عمیق و مبتنی بر واقعیت در رابطه با جاذبه ها و منابع گردشگری داشته باشیم و به منظور تصمیم گیری مناسب در بهره گیری از منابع، تمامی فاکتورهایی که در تصمیم گیری موثر هستند را دخالت دهیم.
گردشگری بدون وجود جاذبه های اساسی معتبر، امکان توسعه ندارد. جاذبه ها و فعالیتهای گردشگری بسیار متنوع اند و عمدتا ویژگی های ذاتی، فرهنگی و طبیعی منحصر به فرد و مجزای یک ناحیه را منعکس می کنند. بدین وسیله توان خود را برای پاسخگویی به نیازهای گردشگران بیشتر می نمایند. به همین دلیل عینیت در شناسایی، ارزیابی، توسعه و مدیریت جاذبه ها امری اجتناب ناپذیر به شمار می رود. این امر، هم برای مبدا گردشگر فرست و هم مقصد گردشگر پذیر دارای اهمیت است.(ضرغام، حمید؛ 1384)
 
تبيين نظري شيوه ارزيابي با استفاده از فرايند تحليل سلسله مراتبي ...............................

 


موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

 راهکارهاي علمي جذب زائران به مشهد مقدس

" جهت شركت در همايش علمي – پژوهشي خدمت رساني فرهنگي به زائران رضوي"
 
 
سعيد داغستاني
 1- مقدمه
جذابيت و قابليت بالاي رشد صنعت گردشگري از يک سو و تاثير بالاي آن در توسعه و رشد منطقه اي از سوي ديگر، اين صنعت را به يكي از صحنه‌هاي رقابت شديد در جهت جذب هر چه بيشتر مشتريان موجود تبديل کرده است. در اين صحنه ي رقابت و تلاش، سياست گذاران و تصميم گيران، ابزارهاي گوناگوني را جهت بهره مندي از منافع صنعت گردشگري به خدمت مي گيرند. يكي از ابزارهايي كه مي تواند تاثير بسزايي در توسعه و رشد گردشگري مناطق داشته باشد، بهره گيري از علم بازاريابي و تبليغات در جهت تقويت و توسعه گردشگري از طريق جذب گردشگران – زايران و مسافران و ارائه خدمات مورد نياز آنها مي باشد. بازاريابي و تبليغات به صورت يك فرايند مستمر در نظر گرفته مي شود كه از مشتري زائر - آغاز و در نهايت به مشتري – زائر - ختم مي شود. بر اين اساس بازاريابي شامل نياز سنجي مشتري، تطبيق محصول يا خدمت با نياز مشتري و ارائه آن به مشتري، همراه با خدمات پس از فروش مناسب مي باشد. در صنعت گردشگري، بازاريابي و تبليغات بخش مهمي از مديريت را تشكيل داده و در تحقق اهداف آن نقش تعيين كننده اي را ايفا مي نمايد. مراحل فعاليتهـاي بازاريابي در صنعت جهانگردي عبارتند از: تعيين اهداف بازاريابي، تدوين رهيافت اثربخش ترين شيوه بازاريابي، تهيه و اجراي برنامه تبليغاتي و فراهم كردن خدمات اطلاع رساني جهانگردي. با توجه به جو شديد رقابت در صنعت مذكور، بكارگيري شيوه هاي بازاريابي و تبليغاتي به عنوان يكي از مهمترين و موثرترين ابزارها در جهت توسعه گردشگري زيارتي ضروري مي نمايد. لذا بايستي در جهت استفاده از اين علم در جهت جذب گردشگران، زائران و مسافران و درآمد زايي براي شهر مقدس مشهد اقدام گردد.
شهر مشهد مقدس داراي جاذبه‌هاي فراوان مذهبي، فرهنگي، تاريخي و ... برخوردار از پتانسيل بالا در جذب زائران و گردشگران داخلي و خارجي مي باشد. اما وجود تمامي اينها، مشهد مقدس  را از داشتن يك برنامه بازاريابي و تبليغاتي مناسب و قوي بي نياز نمي كند. همانگونه كه عنوان شد، بازاريابي و تبليغات با شناسايي نيازهاي زائران به عنوان مشتريان و با برنامه ريزي مناسب، در صدد رفع نياز  و ايجاد رضايت مندي آنها بر مي‌آيد، تا در نهايت بتواند موجبات وفاداري زائران و مسافران را به عنوان يكي از مهمترين سرمايه هاي يك شهر و منطقه، فراهم نمايد.

2- اهميت و ضرورتزائر از بعد اقتصادي

سرانه هزينه‌کرد زائران و مسافران وارد شده به ايران مطابق آمارهاي رسمي سازمان جهاني جهانگردي و محاسبات صورت گرفته شده، حدوداً 4/647 دلار آمريکا برآورد شده است که اين رقم در مشهد مقدس  از سرانه هزينه‌کرد گردشگران منطقه آسيا و اقيانوسيه (820 دلار آمريکا)، 173 دلار کمتر است. دلايل اين امر را مي‌توان پايين بودن مدت اقامت، به حساب آوردن افرادي که از کشورهايي مانند افغانستان، آذربايجان، از مرزهاي ايران گذر مي‌کنند و همچنين ورود گردشگران از مناطقي که توان و قدرت خريد پايين دارند عنوان نمود. همچنين سرانه هزينه کرد گردشگران داخلي بر مبناي پيمايش ميداني و نتايج استخراج شده از طرحهاي توسعه گردشگري استان برابر با 310000 ريال در روز تخمين زده شده است. که ميزان قابل قبولي است.
با علم به اين موارد و تدوين جداول زير به عنوان حجم ورودي زائر به استان و تبع آن گردشگران به شهر مشهد مي توان شماي کلي گردشگران و زائران را ترسيم نمود.
جدول زير تعداد گردشگران داخلي را نمايش مي دهد.
سال
1385
1386
1387
1388
تعداد گردشگران داخلي   
21667228
22720608
19853307
28286280
همچنين جدول زير حاکي از اين است که گردشگران خارجي به چه تعداد از مرزهاي هوايي و زميني وارد استان و مشهد شده اند.
سال
1385
1386
1387
1388
تعداد گردشگران خارجي   
211212
142382
231166
268958
با بررسي هاي انجام گرفته و تعيين ميزان هزينه کرد گردشگران و تعداد آنها به راحتي مي توان ميزان هزينه کرد کل را حساب نمود. اين ارقام نشان دهنده اهميت بسيار زياد اقتصادي زائرين براي شهر مشهد و استان مي باشد. 


 مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، كارشناسي ارشد مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:راهکارهای علمي جذب زائران به مشهد مقدس,راهکارهای علمي جذب زائران به مشهد مقدس,, | 9:12 | نويسنده : سعيد داغستاني |

مدل مفهومي برنامه ريزي بازاريابي گردشگري- ترجمه از : سعید داغستانی

مقدمه

 کاتلر پيشنهاد مي کند که برنامه ريزي رسمي بازاريابي چندين مزيت همانند تفکر نظام مند هرچه بيشتر و هماهنگي بهتر ميان تلاش هاي شرکت که منجر به بهبود فروش و سود مي شود، را به همراه دارد. علاوه براين، بنابر آنچه که وهاب بنا گذاشته است، تدوين برنامه هاي گردشگري در سطوح مختلف، امري ضروري به شمار مي رود، بخصوص زماني که بخش گردشگري اولويت بالاتري در راه هاي توسعه کشور داشته باشد، به عنوان مثال همانند نمونه گریس و باربادوس. براي يک سازمان ملي گردشگري راه دستيابي به اهداف آن سازمان و رسيدن به شرايط مناسب در محيطي که به سرعت در حال تغيير است، فرايند برنامه ريزي بازاريابي گردشگري که به خوبي هماهنگ شده باشد به منظور بقا و کاميابي در صنعت گردشگري امري حياتي است.

 

مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت گردشگري 

 

 

اين مقاله بر توسعه چنين مدل برنامه ريزي بازاريابي گردشگري متمرکز شده است تا متغيير هاي تاثيرگذار بر عملکرد بازاريابي بين المللي سازمانهاي ملي گردشگري را شناسايي نمايد. اين امر داراي چارچوبي مفهومي است که مي تواند توسط سياستگذاران مختلف در تمامي طيف هاي رشته گردشگري و فراغت در طراحي برنامه هاي بازاريابي تاکتيکي و راهبردهاي بازاريابي هدف مورد استفاده قرار بگيرد.  اين چارچوب ممکن است کاربردهاي وسيعي در صنعت گردشگري داشته باشد و بيشتر بر تمايلات مشتري تاکيد دارد تا محصول.
 
هرچند که برنامه ريزي بازاريابي گردشگري ، چند عامله و نيازمند رويکرد ميان رشته اي و يکپارچه است که مي بايست با تحقيقات نظام مند و مداوم در تمامي جنبه هاي گردشگري تکميل شود. اين امر بايستي شامل تحقيقات انگيزشي مصرف کنندگان در رابطه با تصميمات انتخاب مقصد گردشگري نيز باشد.
همان گونه که در شکل شماره 1 مشاهده مي شود، تمرکز بر 4 پرسش است:
·       هم اکنون گردشگري در کجا]چه سطحي[ قرار دارد؟
·       ما چگونه به آنجا] سطح مورد نظر[ رسيديم ؟
·       ما ميخواهيم گردشگري به کجا ]چه سطحي[ برسد؟
·       ما چگونه به آنجا] سطح مورد نظر[ مي رسيم ؟
 

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

 «گردشگري صنعتي»

 زمينه و ظرفيت نوين فرا روي منطقه آسياي جنوب غربي
   مهدي مصطفوي کارشناس ارشد جغرافيا و برنامه ريزي توريسم(دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران مرکز)
سعيد داغستاني کارشناس ارشد مديريت جهانگردي(دانشگاه علامه طباطبايي)

 

چکيده
مقاله حاضر سعي دارد با ديدگاهي نو به همکاري بين کشورهاي واقع در جنوب غربي آسيا توجه کند و گردشگري را به عنوان يکي از محورهاي اصلي همکاري در منطقه مطرح نمايد. از آنجايي که صنعت گردشگري به عنوان صنعت پيشتاز در قرن حاضر مطرح گرديده است و زمينه هاي همکاري بين کشورهاي منطقه در اين زمينه وجود دارد لذا به عنوان گزينه اي مثمر ثمر براي همکاري و همگرايي منطقه مطرح گرديده است.
کشورهاي منطقه آسياي جنوب غربي داراي صنايع متعددي بخصوص در زمينه هاي نفت، پتروشيمي، گاز و بسياري ديگر هستند و اين امر مي تواند زمينه فعاليت مشترکي را در بخش گردشگري صنعتي فراهم نمايد. لذا در اين مقاله با عنايت به توانهاي صنعتي منطقه به نوع جديدي از گردشگري تحت عنوان "گردشگري صنعتي" اشاره گرديده است. با توجه به تازگي ادبيات اين موضوع در جهان، تلاش شده است ضمن تدقيق پايه هاي علمي از گردشگري مورد نظر، به ارايه پيشنهاداتي جهت شکل گيري اين نوع از گردشگري پرداخته شده است.
 واژگان تخصصي:
گردشگري، گردشگري صنعتي، صنعت،منطقه جنوب غرب آسيا.
 مقدمه
امروزه صنعت گردشگري به عنوان يكي از بزرگترين صنايع دنيا به شمار مي‌رود. بسياري از كشورها، اين صنعت پويا را بعنوان منبع اصلي درآمد، اشتغال، رشد بخش خصوصي و توسعة زيربناهاي خود مي‎دانند.
 کشورهاي توسعه يافته به فراست از ره آوردهاي حاصله از اين بخش بهره مي برند، كشورهاي در حال توسعه و حتي کشورهايي كه از منابع طبيعي و معدني سرشاري برخوردارند نيز مي‌توانند از گردشگري بهره هاي بسياري ببرند و موجبات توسعه همه جانبه و با سرعت بيشتر را فرآهم سازند.
بسترهاي توسعه همه جانبه صنعت گردشگري را عوامل سياسي و شرايط فرهنگي و اجتماعي جامعه ميزبان تعيين مي نمايد. همچنين تحولاتي که در جوامع مبدا شکل مي پذيرد به همراه عوامل جامعه ميزبان منجر به شکل گيري گونه هاي جديدي از گردشگري شده است.(چاک واي، گي،1382) در دهه هاي اخير گردشگري شهري، گردشگري الکترونيک، گردشگري مجازي و گردشگري صنعتي نسبت به ساير انواع گردشگري، بيشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در اين مقاله تلاش شده است که با توجه به توان صنعتي کشورهاي آسياي جنوب غربي مباني گردشگري صنعتي تبيين و راهکارهايي چند جهت توسعه آن در منطقه جنوب غرب آسيا ارايه گردد.
 و..........................
 
مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي،

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:«گردشگري صنعتي», مديريت جهانگردي, | 9:9 | نويسنده : سعيد داغستاني |

 دستيابي به سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404

((مدل، ابزارها و تکنيک ها))
 سعيد داغستاني کارشناس ارشد مديريت جهانگردي دانشگاه علامه طباطبايي
 چکيده
تدوين سند چشم انداز و تعيين ابزارها و تکنيک هاي دست يابي به آن از جمله ضروريات و پيش الزامات توسعه همه جانبه در کشور مي باشد. بدون بهره گيري از مدل، ابزارها و تکنيکهاي مناسب، حصول به سند چشم انداز امري غير واقع بينانه و غير ممکن به نظر مي آيد. با توجه به اين تحليل، نگارندگان مدلي را جهت دست يابي به سند چشم انداز جمهوري اسلامي تدوين نموده و سپس به تشريح تکنيک ها و ابزارهايي که در هر مرحله از مدل ضروري مي نمايد به کار گرفته شود، اقدام ورزيده اند.
واژگان کليدي :سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران، مدل اجرايي، ابزارها وتکنيک ها .
 مقدمه
چشم انداز بيانگر حوزه ديد، آرمان، غايت و نهايتي است كه يك كشور قصد دارد به آن جامه عمل بپوشاند. بار مفهومي عميقي كه بر اين واژه مترتب است بسي وسيع تر از آن است كه سياستگزاران و استراتژيست هاي يك كشور تمايل پيدا نمايند، از آن غفلت و چشم پوشي كنند .
چشم انداز، نماد اثر بخشي و جهت گيري صحيح تمامي فعاليتها و برنامه هاي اجرايي كشور بوده و دوام و قوام آنها را تثبيت مي نمايد. مهمترين جزء و عنصر از يك فرآيند برنامه ريزي استراتژيك خرد ورز و دور انديش تعيين چشم انداز مي باشد. حصول و تحقق اين چشم انداز در گرو استفاده از مدلي اثر بخش و تكنيكها و ابزارهاي مناسب مي باشد. مدل از آن رو مهم مي نمايد كه يكپارچگي و انسجام فعاليتهاي مورد نياز را جهت دهي يكسان مي بخشد. تكنيكها و ابزارها نيز به آن جهت واجد اهميتي فوق العاده مي باشند كه كارايي را براي دست يابي به سند چشم انداز به ارمغان خواهند آورد. به اين منظور در تحقيق حاضر ابتدا سعي خواهد شد مدلي كاربردي براي سند چشم انداز طراحي گردد و سپس ابزارها و تكنيكهاي مورد استفاده در آن به تفصيل تشريح گردد تا عمليات اجرايي آن را رهنمون باشند.
 
مدل دستيابي به سند چشم انداز (مدل تحقيق)
.....................................

 
 
مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی ، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی ، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی ، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی ، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی ، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی، مدیریت جهانگردی
 

برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:, | 9:2 | نويسنده : سعيد داغستاني |

 تعيين بازارهاي هدف توريسم بين المللي با استفاده از تکنيک جذابيت بازار/ موقعيت رقابتي

مطالعه موردي:استان خراسان جنوبي
سعيد داغستاني
کارشناس ارشد مديريت جهانگردي

 واژگان کليدي: بازارهاي هدف، توريسم بين المللي، تکنيک جذابيت بازار/موقعيت رقابتي
مقدمه

همه بخش هاي بازار به يک اندازه فرصت هاي جذابي را براي سايت هاي توريستي ايجاد نمي کنند، لذا بايد بمنظور اولويت بندي بخش هاي هدف، جذابيت آتي آنها و قابليت ها و نقاط قوت سايت هاي توريستي را که در ارتباط با نيازهاي اين بخش ها و شرايط رقابتي هستند، مورد ارزيابي قرار داد. براي انجام اين مهم از تکنيک جذابيت بازار/ موقعيت رقابتي استفاده مي شود. با بهره گيري از اين روش مي توان توان بالقوه آتي بخشهاي مختلف را با توجه به معيارهاي يکسان مقايسه کرده و سپس آنها را اولويت بندي نمود تا مشخص شود که کدام بخشها را بايد هدف گرفت و چگونه منابع و تلاش هاي بازاريابي را تخصيص داد.
براي بخش بندي بازار از شاخص هاي متفاوتي استفاده مي شود. بخش بندي بازار گردشگري استان خراسان جنوبي با توجه به شاخص جغرافيايي صورت مي گيرد. بخش بندي جغرافيايي مستلزم آن است که بازار به واحدهاي جغرافيايي مختلف تقسيم شود. واحدهاي جغرافيايي نظير استان ها، شهرها و محله ها هستند. بخش هاي بازار اين استان با توجه به شاخص مذکور عبارتند از: .......
مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، گردشگري ، كارشناسي ارشد مديريت جهانگردي 

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

  الزامات دستيابي به اهداف سند چشم انداز كشور با تاكيد بر مفاهيم ........

سعيد داغستاني

 

 

 

 

 

 

 پيتر دراكر در كتاب خود تحت عنوان جامعه پسا سرمايه داري عنوان مي كند كه مهمترين منابع اقتصادي، ديگر سرمايه يا منابع طبيعي و نيروي كار نيستند؛ اين منبع اقتصادي بنيادي دانش است و خواهد بود(رادينگ، 1383). شکل گیری جامعه پسا سرمایه داری، پيدايش عصر اطلاعات و حاکميت اقتصاد دانش محور، ظهور ديدگاه های پست مدرنيستی در عرصه کسب و کار و تشديد محيط رقابتی در اثر ظهور انقلاب فن آوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) از يکسو و حاکم شدن رويکرد توسعه پایدار و ديدگاه بلند مدت در فرآیندهای توسعه، ضرورت تدوین برنامه های استراتژیک و اسناد چشم انداز را برای تمامی کشورهایی که در این عصر در پی کسب موفقیت در صحنه جهانی هستند، را متذکر می سازد.

 

تغييرات ذکر شده، امروزه به حدي زياد شده که به گفته يکي از صاحبنظران مديريت،رابرت واترمن((در محيط تجارت کنوني))بيش از هر دوره و زمان گذشته تنها چيزي که ثابت و پايدار مانده است همان پديده تغيير مي باشد(ديويد،30:1384).  
با توجه به مطالب فوق و متاثر شدن کشور ايران نيز از اين تغييرات، سياستگذاران کشور با تدوين سند چشم انداز گامي در راستاي پاسخگويي به تغييرات فوق الذکر برداشتند، اما اين مهم کافي بنظر نمي رسد. شواهد بيانگر آن است که 90% از استراتژي ها در مرحله عمل ناموفق مي مانند، لذا بهره گيري از دانش جديد در مرحله اجراي سند فوق براي دستيابي به آن موضوعي مهم مي باشد. از سوي ديگر در اقتصاد کنوني، اقتصاد مبتني بر دانش ، دانش يا دانستن و دانش آفريني عامل اصلي بقا و رشد کشورها در شرايط رقابتي مي شود. بنابراين، در عصر كنوني كه عصر دانايي نام گرفته و رقابت بين کشورها بسيار فشرده شده و دگرگونيهاي بسياري در عرصه کسب و کار روي داده است، بايستي با به كارگيري دانش نوين ارائه شده در زمينه ابزارهاي مديريتي و فن آوري پيشرفته و نوين به مزيت هاي رقابتي پايدار دست يافت و از آنها در دستيابي به اهداف سند چشم انداز بهره گرفت.
جدول: دگرگوني هاي محيط کسب و کار در دهه هاي اخير
موضوع دگرگوني
تبعات اين دگرگوني
جهاني شدن اقتصاد
- مديريت و کنترل در بازار گسترده جهاني
- رقابت در بازار هاي جهاني
- گروههاي جهاني کار
- سيستمهاي جهاني تحويل کالا
تغيير در اقتصاد صنعتي
- اقتصاد بر پايه دانش و اطلاعات
- رقابت پرشتاب
- محيط پرتلاطم
- کوتاه شدن چرخه زندگي فرآورده
- کالاها و خدمات جديد
- بهره وري بالا
                                                                           منبع : جان بزرگي،1:1380

 

 

ادامه دارد.....  


موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

 

((الگوها و مدلهاي تدوين استراتژي هاي توسعه گردشگري منطقه آزاد تجاري ـ صنعتي ارس)) 
سعيد داغستاني

 

 چکيده

اين تحقيق در پي آن است که ضمن پرداختن به سطوح برنامه ريزي توسعه گردشگري، رويکردها(Approach) هايي که در تدوين برنامه ها و طرح ها مورد استفاده قرار مي گيرد را بيان نمايد و در خلال آن جايگاه برنامه ريزي با رويکرد استراتژيک را مشخص نمايد. در ادامه تحقيق براساس نگرش هاي تلفيقي برنامه ريزي مدلي طراحي و ارايه گرديده است که برنامه ريزي جامع گردشگري با رويکرد استراتژيک و محيطي را نشان مي دهد.
در بخش دوم گام ها و نحوه به کارگيري ابزارها و مدل هاي برنامه ريزي استراتژيک در صنعت گردشگري در منطقه آزاد تجاري صنعتي ارس ارايه گرديده است و تا تدوين استراتژي هاي گردشگري پيش رفته است.
 واژگان تخصصي: برنامه ريزي گردشگري، رويکرد برنامه ريزي، برنامه ريزي استراتژيک گردشگري، منطقه آزاد تجاري ـ صنعتي.
 مقدمه
امروزه نگاه به گردشگري به عنوان يک مقوله مستقل در امر مديريت برنامه ريزي توسعه، آرام آرام جايگاه خود را يافته و مهندسي توسعه اين بخش به اين نتيجه دست يافته است که حصول به توسعه متوازن و کارآمد، همچون ساير بخشها، نيازمند بهره مندي و به کارگيري ابزارها، متدها و روشهايي است که در ساير علوم نيز از آن بهره برده مي شود.
برنامه ريزي استراتژيک گردشگري در کليه سطوح براي دستيابي به توسعه و مديريت موفق امري اساسي است. تجربه بسياري از نواحي گردشگري در جهان اين امر را به اثبات رسانيده است که در بلند مدت روش برنامه ريزي براي توسعه گردشگري مي تواند بدون ايجاد مشکلات عمده منافعي را در بر داشته و به حفظ و گسترش حوزه نفوذ بازارهاي مقصد گردشگري منجر شود(رنجبران و زاهدي، 1379، 13).
برنامه ريزي براي مقاصدي که هنوز با حجم قابل ملاحظه اي از گردشگري مواجه نيستند، رهنمودهاي ضروري براي گسترش آن فراهم مي نمايد. برنامه ريزي و نگرشهاي بلند مدت براي اين مقاصد حيات و توفيق آن را در آينده تضمين مي نمايد.
برنامه ريزي استراتژيک بدلايل زير براي يک مقصد ضروري مي باشد:
  • گردشگري مدرن يک فعاليت و گونه نسبتا جديد در بسياري از کشورها مي باشد و بعضي از دولت ها و بخش خصوصي تجربه کم يا اندکي در توسعه مناسب گردشگري دارند. يک ديدگاه توسعه و برنامه گردشگري بلند مدت و استراتژيک مي تواند اصول راهنماي توسعه اين نواحي را فراهم نمايد.
  • گردشگري يک فعاليت پيچيده، چند بخشي و تلفيقي مي باشد که مشتمل بر ساير بخش ها نظير کشاورزي، ماهيگيري، بخش توليد، جاذبه ها، مکان هاي تفريحي و فراغتي،تسهيلات و خدمات گوناگون، حمل و نقل و ساير بخش ها مي باشد. برنامه ريزي بلند مدت و هماهنگي در تمامي اجزاي توسعه براي اطمينان يافتن از توسعه منسجم تمامي اين عناصر بمنظور ارائه خدمات به گردشگران و جامعه  ضروري مي باشد.
  • اساسا گردشگري فروش محصولي تحت عنوان تجربه مي باشد که در آن بازديد کنندگان از تسهيلات و خدمات معيني استفاده مي نمايند. بايد از طريق فرآيند برنامه ريزي با ديدگاه استراتژيک بين نيازهاي بازار گردشگري و محصولات طوري انطباق برقرار کرد که در عين پاسخگويي به تقاضاي بازار هيچ گونه زياني در حصول به اهداف اجتماعي- فرهنگي و زيست محيطي وارد نگردد.
  • گردشگري منافع اقتصادي مستقيم و غير مستقيمي ايجاد مي نمايد که مي توان آنها را با برنامه ريزي منسجم و دقيق بهينه نمود. بدون برنامه ريزي همه جانبه و داشتن چشم انداز واحد نه تنها ممکن است اين منافع بطور کامل محقق نشود، بلکه مشکلات اقتصادي نيز پديدار گردند.
  • امروزه توسعه کليه انواع گردشگري بويژه گردشگري پايدار قابل توجيه مي باشد، اما به نظر مي رسد برنامه ريزي استراتژيک نوع مناسبي به منظور توسعه گردشگري مي باشد و مي تواند موجب اطمينان يافتن از اين موضوع شود که منابع طبيعي و فرهنگي گردشگري به درستي حفظ شده و در فرآيند توسعه نابود و تخريب نمي شوند.(Inskeep,E,1991,16-17)
 

برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:استراتژي در عمل, استراتژي در عمل, استراتژیهای عملیاتی در جهانگردی , | 8:56 | نويسنده : سعيد داغستاني |

 

" شناخت منافع و موانع "
سعيد داغستانی
 
چکيده :
اين مقاله به بررسي ميزان استفاده جهانگردان داخلي کشورهاي در حال توسعه از تجارت الکترونيک مي پردازد ، در اين راستا ديدگاه آندسته از جهانگردان داخلي که به اينترنت دسترسي داشته مورد مطالعه قرار گرفته و منافع و موانع موجود در تجارت الکترونيک جهانگردي که اين افراد متصور هستند مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار مي گيرد . همچنين در اين مقاله دلايل عدم گسترش و توسعه تجارت الکترونيک در جهانگردي اين کشورها مورد کند و کاو قرار گرفته و نقش هر يک از اين عوامل در اين زمينه تعيين مي شود و در نهايت اين مقاله با بررسي ابعاد پنهان رفتار جهانگردان راهکارهايي را براي گسترش تجارت الکترونيک و افزايش بکارگيري آن در صنعت جهانگردي اين کشورها ارائه مي دهد .
واژگان کلیدی:بازاریابی الکترونیکی،تجارت الکترونیکی،IT،جهانگردی ،کشورهای درحال توسعه،منافع،موانع.
مقدمه :
امروزه شرکتها و سازمانها به اين نکته پي برده اند که بدون انجام فعاليت هاي بازاريابي نمي توانند در دنياي پر رقابت کنوني به کسب و کار خود ادامه دهند. بازاريابي در عصر امروزي نه تنها فعاليتي براي جلب مشتري محسوب شده بلکه از اين مرحله نيز فراتر رفته و به عنوان وسيله اي براي رسيدن به هدف برتر رقابتي مورد توجه قرار مي گيرد . بدين ترتيب مشاهده مي گردد که اکثر شرکتهاي موفق جهان به کاهش هزينه ها و بالا بردن بهره وري خود اقدام نموده اند که البته اين مهم بودن داشتن بينش بازاريابي نوين صورت نگرفته است .
با توجه به روند جهاني سازي روز به روز بر اهميت تجارت الکترونيک افزوده شده ، بطوريکه ارزش آن از 120 ميليارد دلار در سال 1999 ميلادي به 150 ميليارد در سال 2000 رسيده است و پيش بيني مي گردد که اين ميزان تا سال2005 به10 تريليون دلار برسد . جهاني سازي با از بين بردن فاصله ها و برداشتن مرزها دهکده اي جهاني را ايجاد کرده ؛ به طوريکه همه کشورها را به دور هم جمع نموده و رقابت بين آنها را تشديد نموده است و ميتوان شاهد تسريع در ارتباطات رشد اقتصادي و فرصتهايي بود که شرکتها مي توانند از آن به خوبي در این شيوهاز تجارت يعني تجارت الکترونيک استفاده نمايند .
در صنعت جهانگردي بهره گيري از تجارت الکترونيک ضروري تر نيز مي نمايد چرا که علاوه بر موارد گفته شده ، ماهيت جهانگردي که داراي يک زنجيره طولاني از عرضه کنندگان است (آژانس هاي مسافرتي ، حمل و نقل ، هتل ها ، تور اپراتورها )بکارگيري اين شيوه از تجارت را بيشتر مي طلبد . تجارت الکترونيک در ارتباط دادن اين بخشها با يکديگر و ارایه خدمات بهتر جهانگردي ، مي تواند نقش چشمگيري را ايفا کند اينترنت به برقراري روابط بهتر با مشتري ، ايجاد يک تصوير بهتر از محصول و تدوين فرآيندهاي تجاري کارآمد کمک بسياري مي کند و موجبات برقراري ارتباط و انجام معاملات را در زنجيره بسيار گسترده جهانگردي تسهيل نموده و موجب بهبود کارايي مي گردد.

ادامه دارد...........

مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت جهانگردي، مديريت گردشگري، كارشناسي ارشد مديريت جهانگردي


موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

 شرکت هاي مادر تخصصي( هلدينگ)گردشگري منطقه اي

  مقدمه

امروزه گردشگري در حال تبديل شدن به يكي از ارکان اصلي توسعه در جهان است. بسياري از برنامه‌ريزان و سياست‌گذاران توسعه نيز از صنعت گردشگري به عنوان يكي از عوامل تاثيرگذار بر توسعه پايدار ياد مي‌كنند. البته اين صنعت علاوه بر جنبه اقتصادي، عامل مهمي در پيشبرد اهداف اجتماعي و فرهنگي نيز محسوب مي‌شود. كشورهاي مختلف با اهداف گوناگوني اقدام به توسعه گردشگري مي‌نمايند، دامنه اين اهداف از اقتصاد، فرهنگ، اجتماع تا اهداف سياسي و تبليغاتي براي كشورها يا دولتها گسترده شده است. شايد به همين دليل است که اغلب کشورها به گردشگري به عنوان يک ضرورت نگاه مي کنند و براي نيل به اهداف خود از تمامي ظرفيت ها و امکانات بهره مي برند( داغستاني،سعيد؛ 1386).
نگاهي به آمار تعداد گردشگران جابجا شده در سطح بين الملل و ميزان درآمد‌زايي و اشتغال‌زايي آنها همچنين سطح وسيع تعاملات فرهنگي بين جامعه ميهمان و ميزبان، جايگاه صنعت گردشگري را در تعاملات ملي و بين‌المللي، نمايان مي‌سازد.( سازمان جهاني جهانگردي، 2007) اين تغييرات را مي توان در مباحث عرضه و تقاضا جستجو و دلايل آن را تبيين نمود. بر اساس پيش‌بيني‌هاي سازمان جهاني جهانگردي (WTO)، جابجايي گردشگران بين‌المللي در سطح جهان از 528 ميليون نفر در سال 1995 به 1018 ميليون نفر در سال 2010 افزايش خواهد يافت و با توجه به رو به رشد بودن اقتصاد جهاني و وجود چشم‌اندازي روشن براي اقتصاد جهان، رشد ساليانة صنعت گردشگري تا سال 2015 بالغ بر 6/4 درصد خواهد بود.همچنين طبق برآورد شوراي جهاني جهانگردي و سفر (WTTC) ارزش صنعت گردشگري جهان در سال 2005 به 2/6 تريليون دلار رسيده است که بدين ترتيب 4/5 درصد نسبت به سال قبل از آن، افزايش داشته و در نتيجه براي 305 ميليون نفر، يعني معادل 11 درصد از كل اشتغال جهاني، در صنعت گردشگري اشتغال ايجاد گرديده است.
بر اساس اين گزارش، درآمد صنعت گردشگري در خاورميانه که در سال 2004 در حدود 5/108 ميليارد دلار برآورد شده است، تا سال 2014 به 193 ميليارد دلار افزايش خواهد يافت. همچنين پيش‌بيني مي‌شود تقاضا براي سفر نيز بين سال‌هاي 2005 و 2014، به ميزان 9/3 درصد در سال افزايش پيدا نمايد. همچنين از کل سرمايه‌گذاري‌هاي ايران در سال 2004، تنها 4/4 درصد آن به بخش گردشگري اختصاص يافت که بدين ترتيب، دولت جمهوري اسلامي ايران پس از دو کشور سريلانکا و بحرين از نظر عدم توجه به اين صنعت قرار گرفته است. حجم کل سرمايه‌گذاري ايران در اين بخش طي سال 2004 نيز معادل 8 درصد رشد واقعي ايران در اين سال بوده است.
در سال 2005 ميلادي نيز با سفرِ بيش از 806 ميليون گردشگر به كشورهايِ مختلف، درآمدي در حدود 700 ميليارد دلار وارد چرخة اقتصاديِ كشورها شده است. در سال 2005سهم ايران ازتعداد گردشگران در حدود 7/1 ميليون نفر بوده كه درآمدي معادل 1074 ميليون دلار عايد كشور شده است. اين در حالي است كه سهم گردشگري منطقة خاورميانه در كل جهان، 1/3 درصد يا 27 ميليون و 600 هزار مسافر بوده است.

شرکت مادر تخصصي در گردشگري به شرکتهايي با هدف اعمال کنترل و مديريت اجزاء تشکيل دهنده صنعت گردشگري در غالب يک يا چند شرکت تابعه گفته مي شود. بايد توجه داشت که شرکت مادر تخصصي نوعا به شکل سهامي اداره مي گردد، مشخص است که شرکت هلدينگ، مستقيما محصول( کالا يا خدمت )عرضه نمي کند و دارايي هاي شرکت هلدينگ سهام شرکتهاي تابعه است. در حقيقت شرکت هلدينگ ستاد فرماندهي شرکتهاي تابعه است. بنابراين بايد داراي بينشي وسيع از کسب و کار شرکتهاي تابعه باشد تا بتواند شرکتهاي تحت فرمان خود را در مسير ارزش آفريني و هم افزايي به طور کارآمد هدايت و رهبري کند. ادامه دارد...................

 

 
سعيد داغستانی - همايش بين المللی سند چش انداز 1404

موضوعات مرتبط: كتاب و مقاله گردشگري ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:شرکتهای مادر تخصصی _ هلدینگ ) در جهانگردی , | 8:47 | نويسنده : سعيد داغستاني |

چشـمه های باداب سـورت، در آستـانه تخریـب !


در سال ۱۳۸۷، کوه دماوند، چشمه‌های باداب سورت و سرو ابرکوه به عنوان سه اثر طبيعی ايران به ‌وسیلهٔ سازمان میراث فرهنگی ثبت شدند که اينک دوّمين اثر طبيعی ملی ايران یعنی "چشمه‌های باداب سورت" به دليل بی مهری مردم و بی توجهی مسئولان در آستانه تخريب قرار گرفته است.

چشمه‌های زيبای باداب سورت که در استان مازندران، شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، دهستان پشتکوه، روستای ارست واقع است، به لحاظ شکل، طبيعت و نوع آب معدنی به عنوان دومين چشمه آب شور جهان بعد از پامو کاله ترکیه به شمار می رود و با همين عنوان ثبت جهانی شده است. اين در حاليست که پامو کاله ترکيه اکنون در بهترين شرايط زيست محيطی قرار دارد اما چشمه‌های باداب سورت روزهای نابودی را پيش رو دارد.



 لطفا تا باز شدن كامل عكسها شكیبا باشید
در صورتی که هر یک از عکسها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Show Picture و یا Reload Image را انتخاب كنید

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


آب ترش خوراکی موجود در چشمه باداب سورت شهرستان ساری

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتـی پرشین استار | www.Persian-Star.org


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 18 شهريور 1391برچسب:, | 22:0 | نويسنده : سعيد داغستاني |

خلاصه اي از راهبردهاي توسعه گردشگري كشور

 در طرح جامع گردشگري ملي تمامي استراتژيهاي توسعه در يك مجلد و تحت عنوان « استراتژيهاي توسعه گردشگري» ذكر شده است . در اين قسمت با اقتباس از شالوده اصلي آن راهبردها (استراتژيها) سعي شده است ، تا آنها را در مقياس منطقه مورد بررسي قرار گرفته و با توجه به ويژگيهاي منطقه بازآرائي شوند. 
 
1- راهبرد توسعه انواع منابع و جاذبه‌هاي فرهنگي، باستان‌شناسي و گردشگري:
 
1- فراهم نمودن مقدمات و ملزومات ثبت آثار و جاذبه‌هاي فرهنگي و تاريخي ، در فهرست ميراث جهاني يونسكو كه به تدريج بهبود وجه ايران به لحاظ فرهنگي را سبب مي گردد و نيز تقويت جاذبه‌هاي منطقه به عنوان مقصد گردشگري را در پي دارد .
2-    كنترل اثرات منفي گردشگري و فعاليهاي تفريحي بر منابع گردشگري طبيعي و فرهنگ كشور .
3-    بهبود بالا بردن جذابيت منابع موجود استان ساخت و اقدام براي توسعه آنها
4-    تشويق منابع گردشگري استان ساخت مانند : مناطق كشاورزي صنعتي كشور جهت شركت در بخش گردشگري .
5- مديريت و كنترل مناسب آثار ثبت شده در يونسكو ؛ مانند تخت ‌جمشيد، نقش رستم در راستاي الگوي گردشگري پايدار و به منظور جلوگيري از آنچه در اصفهان رخ داده است .
6- شناسايي انبوه جاذبه‌هاي فرهنگي ملموس و غيرملموس، كه با كم توجهي صورت گرفته در دهه‌هاي اخير در معرض تهديد، تخريب و انقراض قرار گرفته‌اند. شامل : يادواره‌ها، آثار معماري قبل از اسلام، گروههاي قومي، ايلات، روستاهاي سنتي، فرهنگ روستايي ، غذاهاي سنتي، هنر، صنايع دستي، موسيقي، آئين‌هاو آداب و رسوم .
7- حفاظت از جاذبه‌هاي طبيعي متعدد (شامل :‌مناطق اقليمي، مناظر، سواحل، كوهستانها، بيابانها، دره‌ها، مناطق حفاظت شده، پارك و زيستگاههاي جنگلي، پناهگاه‌ حيات وحش، پاركهاي ملي، مناطق مناسب براي پياده‌روي و كوهنوردي ) .
8- توسعه و ارتقاء كمي و كيفي جاذبه‌هاي انسان ساخت، اين جاذبه‌ها از آنجا كه بيشتر در داخل شهرها و يا مجاورت شهرها قرار مي‌گيرند . اغلب بطور همزمان مورد استفاده ساكنين نيز مي‌باشند . (شامل: تسهيلات و تاسيسات مخصوص برگزاري گردهمايي، كنفرانس، نمايشگاه ، رويدادها، تفرجگاهها، مجتمع‌هاي تابستاني و زمستاني، فعاليتهاي كشاورزي سنتي و امروزي، موزه‌ها، پاركهاي سرگرمي، تله كابين و ...)
9-    گسترش طرحهاي مديريت نگهداري مرمت و بهره‌گيري از منابع طبيعي، فرهنگي و تاريخي .
10-جلوگيري از مرمتهاي سطحي و نامناسب كه سبب افت ارزش آثار مي‌گردد.
11-رفع تضادهاي عملكردي، بصري در مجاورت آثار بستاني كه به نحوي منجر به تضعيف و يا كاهش ارزش آثار مي‌گردد .
12-استفاده از جاذبه‌هاي طبيعي سواحل جهت ايجاد تاسيسات انسان ساخت (شامل:‌اسكله تفريحي، پارك ساحلي، پلاژ، دهكده گردشگري، تور غواصي، اسكي روي آب، قايقراني بادباني، ورزشي، تفريحي، آكواريوم درياي و در نهايت تبديل منطقه به قطب گردشگري زمستاني كشور) .
13-وضع ضوابط حمايتي از آثار جاذبه‌ها و ايجاد حس عمومي مشترك در مردم محلي و گردشگران در جهت مراقبت از ميراث طبيعي، فرهنگي، تاريخي .
14-كنترل شديد كمي و كيفي ساخت وسازها در اراضي واجد ارزش خاص طببعي مانند سواحل، رودخانه‌ها و ارتفاعات .
15-توجه به مقوله ظرفيت پذيرش طبيعي محيط و ممانعت از بازديد و يا هرگونه استفاده خارج از ظرفيت محيط .
16-لزوم بهسازي، بازسازي و نوسازي بيشتر جاذبه‌هاي انسان ساخت با توجه به قديمي و كهنه بودن بخش عمده‌اي از آنها (نظير تسهيلات گردهمايي، نمايشگاهها، پاركهاي سرگرمي، موزه‌ها، پيست اسكلي، تاسيسات ساحلي، تله كابين و...)
17-ارتقا جذابيت و كشش منابع جهانگردي ساخت دست بشر و توسعه و تنوع آنها .
18-ارائه انگيزه‌هاي مالي و غيرمالي به جاذبه‌هاي تحت پوشش بخش خصوصي به منظور تشويق آنها در برنامه‌هاي بهسازي .
19-توسعه و بهره‌مندي از منابع گردشگري موجود در كوتاه‌مدت نظير: منابع گردشگري تفريحي، شهرهاي بزرگ منطقه به عنوان مركز تجاري عمده و سازمانها، تسهيلات برگزاري گردهمايي، نمايشگاه و ... در شيراز، بندرعباس، قشم و كيش .
20-توجه به گردشگري فرهنگي و تاريخي در بافت قديم شهرهاي منطقه مانند بوشهر، شيراز، بندرعباس، لنگه، لافت و ... .
21-توسعه گردشگري در جزاير خليج‌فارس كه داراي جذابيت بالايي براي گردشگري مي‌باشد .
22-معرفي جاذبه‌هاي طبيعي و تلاش در جهت فراهم سازي امكانات و تسهيلات اوليه استفاده از آنها با تاكيد به جاذبه‌هاي ملي و بين‌المللي .
23-حمايت و تشويق طبيعت گردي بويژه ديدنيهاي كوير، مناطق بياباني و نيمه بياباني، سواحل، گشتهاي دريايي و همچنين تجهيزات مناطق به نيازهاي اوليه گردشگري .
24-بارور نمودن پتانسيلهاي حاشيه سدها و رودخانه‌هاي منطقه جهت مقاصد گردشگري .
25-وضع قوانين خاص در جلوگيري از بورس بازي و افزايش قيمت زمين در نواحي طبيعي كه مستعد ساخت و سازند .
26-امكان بازديد ازمنابع نادر جانوري و گياهي با حفظ تمامي اصول حفاظت محيط طبيعي .
27-برگزاري سمينارها و همايش‌هاي اكوتوريسم و طبيعت‌گردي .
28-احداث كمپينگ و پناهگاه در كنار منابع طبيعي با قابليت گردشگرپذيري .
29-ترويج فرهنگ گردشگرپذيري در بين اقوام، عشاير و روستائيان .
30-بهبود و ارتقاء كيفيت تسهيلات و خدمات جهانگردي جانبي در كنار جاذبه‌هاي گردشگري .
31-معرفي مراسم مذهبي، عادات و رسوم، لباس و گويشها و ... با تاكيد بر حفظ ارزش‌هاي فرهنگي .
32-ارتقاء كيفيت مراكز خريد به نحوي كه بتواند جاذب بازارهاي ملي و منطقه‌اي باشد .
33-احداث دهكده‌هاي گردشگري با تاكيد بر جزاير و سواحل
34-تنظيم برنامه و تدارك جشنواره‌هاي موضوعي
35-بهسازي و تجهيز سالهاي اجتماعات و همايشهاي چندمنظوره و سالنهاي ورزشي و تدارك سالنهاي بزرگ همايش، استاديومهاي ورزشي استاندارد در سطح ملي و بين‌المللي .
36-احداث اقامتگاههاي سبك و ارزان قيمت جهت توسعه توريسم طبيعي و اكوتوريسم .
37-استفاده از خانه هاي قديمي و تاريخي، حمامها، كاروانسراها جهت كاربريهاي گردشگري ، منوط به حفظ  هويت اصل بنا  .
38-برگزاري همايشهاي معتبر ملي و بين‌المللي و نيز مسابقات ورزشي ملي با هدف تقويت جاذبه‌هاي انسان ساخت .
39-شناسايي، معرفي وتوانمندسازي مناطق فعاليتها و ورزشهايي پرهيجان (بيابان‌پيمائي، رالي اتومبيل‌راني) .
 
 2- راهبرد وتوسعه منابع انساني
 
1-    انتصاب مديران گردشگري، پذيرايي و همكاري بر اساس ملاك تحصيلات، تخصص و تجربه و نه گرايشها و وابستگي‌هاي سياسي .
2-    آموزش عمومي كاركنان هتلها، تورگردانها، رستورانها و ساير فعاليتهاي وابسته
3-    استفاده از نيروهاي جوان جهت خدمات كارگري و پذيرايي ساده به جاي افراد مسن .
4- گسترش دامنه تحصيلات و رشته‌هاي دانشگاهي در زمينه‌هاي توريسم و هتلداري با توجه به روند رو به رشد اين صنعت در كشور و تقاضاي بالقوه و موجود براي نيروهاي متخصص در اين زمينه .
5- ارتقا سطح فني كليه شاغلان در بخش توريست با توجه به رده و موقعيت شغلي و سازماني از سطوح مديريت سازماني تا كاركنان ساده رستورانها و هتلها از طريق دوره‌هاي آموزش ضمن خدمت .
6-    آموزش زبان انگليسي به عنوان پيش شرط جهت برقراري ارتباط مناسب با توريست خارجي در تمامي بخشهاي مرتبط با جهانگردان .
7-    همراه نمودن راهنمايان و تورگردانان جهت ايجاد ارتباط بهتر گردشگران با محيط .
8-    ايجاد مراكز فني- حرفه‌اي، هنرستان، كار و دانش و علمي-كاربردي در رشته‌هاي هتلداري و گردشگري .
9-    دعوت از كارشناسان بين‌المللي به منظور ارائه برنامه‌هاي آموزشي براي مديران هتلها .
10-اعطاي درصد مشخصي از درآمدهاي گردشگري و هتلداري جهت توسعه بخش آموزش .
11-ايجاد بستر و زمينه لازم براي جذب و نگهداشت نيروي انساني كارآمد و متخصص با اولويت جذب نيرويهاي بومي .
 3- راهبرد توسعه گردشگري منطقه‌اي
 
1- استفاده بهتر از خدمات و تسهيلات جهانگردي و گردشگري در طول سال بويژه با توجه به شرايط خاص اقليمي ، منطقه‌اي، استراتژي وگردشگري .
2-    خودكفايي منطقه به لحاظ تامين خدمات و زيرساختها و تسهيلات گردشگري مورد نياز و نيز تعدد و تنوع انواع جاذبه‌ها .
3- تعيين و تقويت مبادي اصلي ورود گردشگر به منطقه، راهها و مسيرهاي اصلي حركت و گردش تور و همچنين استفاده از خدمات و تسهيلات گردشگري مختلف با توجه به كيفيت خدمات درخواستي گردشگران .
4-    افزايش مدت اقامت گردشگران با توجه به تعدد نوع جاذبه‌ها و نيز فراهم آوردن امكان خريد گسترده محصولات جديد و نيز صنايع دستي .
5- توزيع عادلانه و متناسب جهانگردي، بويژه توسعه فرصتهاي جهانگردي در شهرها و روستاهاي داراي پتانسيل گردشگري كه به هردليلي تا به حال توسعه نيافته‌اند .
6-    كمك به كاهش عدم تعادل منطقه‌اي در زمينه فرصتهاي شغلي و درآمد ، به ويژه در مناطق كمتر توسعه يافته استانهاي بوشهر و هرمزگان .
7- راهبرد عدم تمركز ، متمركز: تاكنون بيشتر گردشگري در منطقه متعلق به سه پهنه شيراز، قشم و كيش مي‌باشد كه پيشنهاد مي‌شود در راستاي اهداف گردشگري منطقه‌اي، توزيع گسترده امكانات و تسهيلات گردشگري ، در سراسر منطقه صورت پذيرد.
8-    بهره‌وري و استفاده كامل از خدمات و تسهيلات و زيرساختهاي منطقه جهت رفع اين كاسيتها در مناطق توسعه نيافته داخل منطقه  .
 
4- راهبرد توسعه بازار
 
1-    توسعه بازار مربوط به حضور گردشگران عرب و مسلمان حاشيه خليج‌فارس ، به عنوان يكي از وسيع‌ترين بازارهاي هدف منطقه .
2-    توسعه بازار زيارتي داخلي بويژه بقعه متبركه شاهچراغ و ساير بقاع متبركه.
3- توسعه فرهنگ گردشگري آخر هفته ؛ بصورت درون منطقه‌اي كه بايد با فراهم نمودن امكانات، تسهيلات و خدمات مورد نياز معرفي و تبليغ گردد و با گسترش مالكيت خودرو، بهبود وضع راهها و بهبود وضع اقتصادي و افزايش زمان فراغت خانواده ها امكان اين نوع گردشگري افزايش مي‌يابد ، كه در عين حال كمك شاياني به مناطق محروم مي‌نمايد .
4-    برنامه‌ريزي ويژه براي استفاده از تعطيلات پيوسته و طولاني براي گسترش توريست داخلي و خارجي .
5-    گسترش بازار گردشگري طبيعي با توجه به وفور مناظر ديدني و بكر ،  كوه ها ، رودخانه‌ها و درياچه‌ها، سواحل طولاني و جزاير متعدد .
6-    بازارهاي مستعد تجاري_صنعتي_كاري بويژه در عسلويه، خارك، بندرعباس، شيراز، قشم و كيش .
7- گسترش بازار مربوط به برگزاري گردهمايي، رويدادها و نمايشگاه‌ها بويژه با نگرش بارگذاري بر مناطق محروم داراي قابليت توسعه . (بوشهر، كنگان،‌عسلويه، چيرويه ، خارك و ...)
8-    گسترش توريست تفريحي در منطقه ويژه درسواحل و جزاير كاهش برخي محدوديت‌ها با توجه به پتانسيل بالاي زمستاني سواحل
9-    گسترش توريست فرهنگي و تاريخي با تاكيد بر جاذبه‌هاي بي‌بديل :
الف- استان بوشهر
ب- استان فارس
ج- استان هرمزگان
10-توسعه گردشگري مبتني بر دريا با وجود بيش از 1500 كيلومتر ساحل و شرايط مناسب اقليمي زمستاني .
11-ايجاد سبدي از بازارهاي هدف گردشگري متنوع جهت پايدار نمودن درآمد توريستي كشور و كاهش نوسانات گردشگري .
12-گسترش توريست آسياي ميانه، به علت حجم بالاي تقاضاي موجود و نيز ارتباطات مناسب، همچنين اتصال سريع با راه آهن .
13-دعوت گرم و صميمانه از ايرانيان مقيم خارج به ديدار از وطن و بازديد از جاذبه و سرمايه‌گذاري در توريست .
14-ايجاد امنيت به عنوان شرط حضور جهانگردان بويژه اروپائي، آمريكايي با توجه به همجواري منطقه با استانهاي سيستان و بلوچستان  و كرمان
15-ايجاد چهره توريستي منطقه با توجه به جاذبه‌هاي بسيار قوي موجود . (تخت جمشيد،‌نقش رستم، پاسارگاد، شيراز، كيش، قشم)
16-تبليع گسترده در بازارهاي هدف فرهنگي اروپا در مورد جاذبه‌هاي فرهنگي، روستاها، ايلات و عشاير، موسيقي و رقص و ...  .
17-پنانسيل‌ بسيار بالاي اكوتوريسم بويژه درياچه‌هاي استان فارس و نيز سواحل خليج‌فارس و درياي عمان .
18-جذب گردشگران ورزشي با توجه به پتانسيل انجام تمامي ورزشهاي آبي .
19-گسترش توسعه توريست علاقمند به ماجراجويي و به تبع آن مهيانمودن فعاليتهاي مربوط (اسب سواري ، شترسواري، موتورسواري، ماهيگيري، قايقراني، پياده‌روي)
20-شركت فعال در نمايشگاه‌هاي توريستي داخلي/ خارجي .
21-سعي در استفاده از روشهاي مناسب بازاريابي و قيمت‌گذاري براي جذب گردشگران در فصول كم رونق .
22-اهتمام جدي در جلب همكاري رسانه‌ها و مطبوعات ملي ومحلي در امر اطلاع‌رساني و معرفي جاذبه‌ها .
23-تسهيل و ترغيب ورود گردشگران به منطقه با حمايتهاي معنوي و نيز تبديل كيش، شيراز و بوشهر به مباني ورودي گردشگران خارجي با توجه به صدور رواديد يك هفته‌اي .
 
 5- راهبرد توسعه محصولات گردشگري
 
1-    ارتقاء سطح خدمات و تسهيلات مورد نياز توريست زيارتي .
2- بارگذاري زماني ورود گردشگران مختلف در سال به گونه‌اي كه در تمامي طول سال از امكانات وتسهيلات گردشگري استفاده شود و از تمركز تقاضا در برهه هاي زماني  خاص كاسته شود .
3- برنامه ريزي و حمايتهاي مالي و معنوي جهت برگزاري گردهمائي، همايش‌ها، نمايشگاه‌، مسابقات ورزشي، نمايشهاي فرهنگي و ... به عنوان يكي از منابع عمده و تامين كننده گردشگر در وضع موجود .
4-    برنامه‌ريزي و تهيه تورهاي منظم هفتگي، ماهيانه، ساليانه و گردشگري فرهنگي_ طبيعي جهت بازديد از منابع گردشگري .
5-    استفاده از پتانسيل‌ بالاي گردشگري در بافت قديم شهرهاي منطقه (شيراز، بوشهر،بندر لنگه ، لافت  و...) .
6-    گسترش همايشهاي فرهنگي پيرامون شعرا، دانشمندان و ... به مركزيت شيراز .
7-    گسترش گشتهاي تابستاني در اطراف سلسله جبال زاگرس و مناطق سردسير
8-    بهبود و ارتقاي مكانهاي مخصوص گذراندن تعطيلات زمستاني از جمله مناطق ديدني و جزاير .
 
6- راهبرد توسعه رههاي دسترسي:
 
1- برنامه‌ريزي و ارتقا سطح فرودگاه بوشهر تا سطح بين‌المللي و نيز توسعه و تجهيز ساير فرودگاههاي بين‌المللي منطقه ، جهت پذيرش هواپيماهاي كشورهاي همسايه ، كه با توجه به توسعه اقتصادي سريع وابسته به نفت و گاز در منطقه كاملاً ضروري مي‌باشد .
2- ارتقاء سطح فرودگاههاي بين‌المللي كيش و قشم  و نيز توسعه و آماده‌ نمودن فرودگاههاي منطقه جهت پذيرش پروازهاي شخصي و خصوصي از داخل و ساير كشور . به ويژه در فرودگاههاي بين‌المللي نظير : لار و لامرد .
3- ايجاد فرودگاههاي محلي و كوچك و نيز تسهيلات فرود هلي‌كوپتر جهت تسريع در جابجايي گردشگران خارجي متمول به فرودگاههاي اصلي و نيز امكان استفاده به عنوان مركز فوريتهاي پزشكي هوايي .
4- در كوتاه مدت، بهسازي  راههاي اصلي و بهبود ايمني راهها و نيز فراهم آوردن خدمات بين راهي در راههايي كه مرزهاي بين‌المللي و نيز مراكز مهم جمعيتي كشور را به منطقه ارتباط مي‌دهند .
5- در ميان مدت تكميل پروژه هاي بهسازي راههاي اصلي و اجراي بهسازي شبكه درون منطقه‌اي .
6- در بلندمدت عطف توجه به تثبيت و انجام برنامه‌ بهسازي جاده‌ها و حفظ وضعيت مطلوب آنها .
7- برنامه‌ريزي، تكميل و اصلاح شبكه فرودگاههاي منطقه‌ جهت ايجاد ارتباط بين مناطق گردشگري در ساير نقاط كشور و برقراري ارتباطات درون منطقه‌اي هوايي .
8- تكميل و تامين اعتبار پروژههاي راه‌آهن در دست ساخت و مطالعه .
9- اصلاح و توسعه بنادر موجود از طريق ارتقا سطح تسهيلات مسافربري .
10- تبديل بندرعباس و بندر بوشهر به مبادي اصلي ورودي مسافران دريايي جنوب
11- انجام مطالعات جهت تشخيص پتانسيل تقاضا براي سرويسهاي مسافرت دريايي از ساير بنادر بين‌المللي .
12- بر‌آورده ساختن نياز فوري كشور به هواپيما‌هايي جديد در مقياس ملي و نيز هواپيماهاي ميان برد و كوتاه برد براي استفاده هاي منطقه‌اي .
13- ارتقا فرودگاههاي محلي و كوچك جهت پذيرايي از هواپيماهاي كوچك شخصي .
14- توسعه شبكه راههاي فرعي كه دسترسي به شهرها و روستاهاي كوچك داراي جاذبه‌هاي گردشگري را فراهم مي‌كند .
15- افزايش ظرفيت راههاي ارتباطي بويژه جهت پاسخگويي به حجم قابل توجه خودروها در  تعطيلات .
16- ارتقا سطح استاندارد فني در طراحي، احداث و نگهداري راهها با توجه به پيش‌بيني حجم گردشگر ورودي به منطقه .
17- ارتقا كيفي سطوح جاده‌اي بويژه جهت افزايش ايمني و نيز كاهش زمان و هزينه مسافرت و ايجاد انگيزه مضاعف براي سفر  .
18- برنامه‌ريزي جهت بهبود امنيت ، سرعت و آسايش در مسيرهاي راه‌آهن و توسعه آنها .
19- برنامه‌ريزي جهت توسعه امكانات ناوبري، كنترل، امنيت و تسهيلات مربوط به ورود و خروج مسافر بار از تمامي پايانه‌هاي حمل و نقل  .
20- خصوصي‌سازي حمل ونقل جهت ركود از وضعيت فعلي .
21- بهسازي و نوسازي و خصوصي كردن ناوگان حمل و نقل هوايي ( داخلي) كه به لحاظ كمي و كيفي دچار بحران بوده و توجيه اقتصادي ندارد .
22- گسترش سهم پوشش راهها بويژه افزايش سهم آزادراهها و بزرگراهها از سطح كل جادهراهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : راهبردهای توسعه گردشگری کشور : , | 21:31 | نويسنده : سعيد داغستاني |

داوطلبين متقاضي شركت در كنكور كارشناسي ارشد مديريت جهانگردي، براي درس اقتصاد ( مشتمل بر اقتصاد خرد، كلان و گردشگري ) بايستي سرفصلهاي زير را مطالعه کنيد. تقريبا فرقي نمي کند از کدام کتاب باشد.

فصل اول : نکات کليدي اقتصاد کلان  مفهوم ارزش افزوده   شمول ارزش افزوده و توليد ناخالص ملي    بانک مرکزي و اعمال سياست پولي    تورم نرخ برابري ارز و نظام پولي بين المللي       قتصاد خرد       بعضي از تعاريف        ضريب جيني     رابطه مصرف – درآمد    رابطه بين درآمد – پس انداز      تقاضا       کشش تقاضا     عرضه      کشش قيمتي عرضه  منحني هاي بي تفاوتي     ويژگي هاي منحني هاي بي تفاوتي  خط بودجه مقيد       نزولي بودن مطلوبيت نهائي   رقابت کامل          دوره هاي کوتاه و بلند مدت       هزينه ي فرصت و هزينه ي حسابداري    نرخ بهره   اقتصاد گردشگري     عرضه و تقاضاي محصولات گردشگري       عرضه و تقاضاي محصولات گردشگري    عوامل موثر بر عرضه و تقاضا     کشش تقاضاي گردشگري  آثار اقتصادي گردشگري    مطلوبيت مصرف گردشگري   اقتصاد هتل       درآمد هتل       مسائل مالي      انواع هتل ها     ارزش موقعيت   نرخ هاي اتاق هتل      رستوران   ماليات ها  اثر ماليات بر جهانگردي    وضع ماليات بر مخارج کاري     ماليات جهانگردي   

اقتصاد خط هوايي     اقتصاد عمليات خط هوايي قيمت سوخت    آمار هاي خط هوايي  قيمت گذاري خطوط هوايي        پيش بيني تقاضاي خطوط هواپيمايي مديريت بازدهي       آينده اقتصادي خط هوايي و...


موضوعات مرتبط: كارشناسي ارشد ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 26 شهريور 1391برچسب:کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی:کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی :کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی - درس اقتصاد جهانگردی , | 21:17 | نويسنده : سعيد داغستاني |

براي درس علوم اجتماعي در کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي سر فصلهاي زير ار بايستي مطالعه کنيد. اين سر فصلها در امتحان کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي عبارتند از :

کتاب اول: مردم شناسي فرهنگی

فصل اول:مباني انسان شناسی

فصل دوم: انسان شناسي علمی

فصل چهارم: انسان شناسي و علوم ديگر

فصل پنجم: روشها و نظريه ها در مردم شناسی

فصل ششم: چگونگي پيدايش موجودات زنده

فصل هفتم: نخستي شناسی

فصل هشتم : انسان شناسي فرهنگي

فصل نهم: مردم شناسي باورهاي ديني و مناسک

فصل دهم : مردم شناسي حقوقی

فصل يازدهم: مردم شناسي جهانگردی

کتاب دوم :  جامعه شناسي و گردشگری

فصل اول: مباني جامعه شناسی

فصل دوم: اجتماع در ابعاد مختلف

فصل سوم: بررسي فرهنگ، نوآوري و نقش دين در حيطه جامعه شناسی

فصل چهارم: جامعه و انواع آن

کتاب سوم: ارتباطات سنتي و فرهنگ عامه

کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردي کارشناسي ارشد مديريت جهانگردی


موضوعات مرتبط: كارشناسي ارشد ، ،
برچسب‌ها:

 داوطلب گرامي؛

بخش گردشگري و مديريت آن از علوم جديد محسوب مي گردد و سابقه چنداني نسبت به ساير بخشهاي مديريتي ندارد. اين موضوع منحصر به کشور ما نيست و در سطح جهان مطرح است. اما به هر حال آغاز اين رشته در مقطع کارشناسي در سال 1374 و کارشناسي ارشد آن در سال 1383 از دانشگاه علامه طباطبايي آغاز گرديد و هم اکنون نيز زمزمه هاي دکتري آن بگوش مي رسد.
به تبع هر امري که در آغاز فعاليت خود باشد دچار مشکلات و گرفتاري هايي خواهد شد اما در ادامه توسعه خود اين مشکلات را از پيش روي خود بر خواهد داشت. اين موضوع در کارشناسي ارشد و امتحانهاي پيش روي به خوبي مشهود است و ملاحظه مي شود که به طور کلي مديريت جهانگردي در تمامي حوزه ها وارد مرحله تخصصي خود گرديده و از کليات و عمومي بودن خارج شده است. البته اين امر کار و فعاليت شما به عنوان داوطلب را سخت تر و تخصصي تر – در عين حال مفيد تر - مي نمايد.
نبود و کمبود منابع مشخص و دقيق در رابطه با اين کار تدوين کتب آمادگي ارشد را با مشکلات و کار مضاعف همراه مي نمايد و بايستي اذعان نمود که در برخي موارد نظرات طراح سوال بر ساير مسائل احاطه مي يابد و در حقيقت نمي توان براي آن منبع مشخصي عنوان نمود.
مجموعه پيش رو تلاش نموده است تا حد امکان سوالات و بخشهايي که در مباحث علوم اجتماعي در گردشگري مطرح گرديده است را جمع آوري و جمع بندي نمايد و در عين حال سوالات دوره هاي گذشته را مورد بررسي و مرور قرار دهد.
 راهنمايي داوطلبان :
آمادگي کارشناسي ارشد جهانگردي مشتمل بر محورهاي اساسي زير است که بايستي به دقت و بر اساس ضريب هر يک مورد توجه قرار گيرد. قابل توضيح است متاسفانه اين منابع و يا هر گونه منبع ديگري مورد تاييد مراکز علمي نمي باشد و برخي از آنها فقط در کتابخانه دانشگاه علامه طباطبايي موجود است. در عين حال آگاهي داشتن از اين موضوع خالي از لطف نيست.
تعداد سوال : 135
مدت پاسخ گويي : 90 دقيقه
مواد امتحاني
ضريب
تعداد سوالات
منبع
زبان عمومي و تخصصي
4
30
·              زبان عمومي شامل : تمامي کتب زبان عمومي در حد TOEFL and IELTS
·                     زبان تخصصي
1- Going international (English for tourism), oxford university press
2- Inskeep, Edward (1991), "Tourism Planning: An Integrated and Sustainable Development Approach", New York: John Wiley & sons.
"قابل ذکر و يادآوري است که ترجمه کامل کتاب فوق الذکر توسط همين انتشارات چاپ شده است. "
اقتصاد و برنامه ريزي گردشگري
3
25
اقتصاد:
1)      اقتصاد خرد، اکبرکميجاني، انتشارات دانشگاه تهران.  
2)      اقتصاد کلان، سيدمحمد طبيبيان،نشر بازتاب.
3)     اقتصاد گردشگري
کريشنا مورتي، دانلد لاندبرگ، مينک استاونگا، مترجم محمدرضا فرزين، شرکت چاپ و نشر بازرگاني.
برنامه ريزي گردشگري:
4- Inskeep, Edward (1991), "Tourism Planning: An Integrated and Sustainable Development Approach ", New York: ", John Wiley & sons.
"قابل ذکر و يادآوري است که ترجمه کامل کتاب فوق الذکر توسط همين انتشارات چاپ شده است."
5) جزوه هاي آقايان دکتر ضرغام در درس برنامه ريزي توسعه گردشگري و دکتر فرزين در درس اقتصاد گردشگري
دروس کمي
2
20
1)پژوهش عملياتي، محمدرضا مهرگان، انتشارات کتاب دانشگاهي.
2) رياضيات و کاربرد آن در مديريت، مهندس ابراهيمي و دکتر صدقياني.
3) رياضيات کاربـردي در مديريت، ترجمه دکتر ضرغام و ممقاني، انتشارات دانشگاه علامه
4) آمار و کاربرد آن در مديريت، مهندس ابراهيمي، نشر هستان.
5) جزوه آقاي دکتر ضرغام در درس آمار و کاربرد آن در جهانگردي.
اصول مديريت
2
20
1) مديريت بازار، داود محبعلي، علي اکبر فرهنگي، نشر اميرکبير.
2) بازاريابي گردشگري، لس لومسدن، ترجمه ابوالفضل تاج زاده.  
3) مديريت جهانگردي، راجر داس ويل، ترجمه داود ايزدي، سيدمحمد اعرابي پژوهشهاي فرهنگی
4) مدیریت استونر و فری من، ترجمه پارسائیان و اعرابی.
5) رفتار سازمانی رابینز، ترجمه پارسائیان و اعرابی؛ترجیحا کتاب 3 جلدی
6) اصول بازاریابی خدمات کریستوفر لاولاک، لورن رایت، ابوالفضل تاج زاده نمین- مترجم، انتشارات سمت.
7) جزوه های آقای دکتر تاج زاده در درس بازاریابی
علوم اجتماعی
2
20
3) درآمدی بر ارتباطات سنتی در ایران
4) محمدمهدی فرقانی- مترجم               مرکز رسانه ها
5) فرهنگ شناسی، چنگیز پهلوان، نشر قطره
6) جامعه شناسی ارتباطات، باقر ساروخانی، ناشر اطلاعات
تاریخ و جغرافیا
2
20
1) Tourism geographyدر کتابخانه دانشگاه علامه طباطبایی موجود می باشد.
2) جهانگردی در چشم انداز جامع چاک گی، ترجمه پارسائیان و اعرابی، دفتر پژوهشهای فرهنگی.
3) چکیده تاریخ ایران، حسن نراقی، نشراختران
4) جغرافیا و صنعت توریسم، علی اصغر رضوانی، دانشگاه پیام نور
5) مبانی نقشه خوانی، مجتبی یمانی، دانشگاه تهران
6) مبانی کشور شناسی جغرافیایی، ترجمه دکتر رهنمایی  
7) اوقات فراغت، لس هی وود، محمد احسانی – مترجم، بامداد کتاب
 


 

موضوعات مرتبط: كارشناسي ارشد ، ،
برچسب‌ها:

  ۱- بزرگ‌ترین منبع رو زمینی نمک در بولیوی قرار دارد و نامش Salar de Uyuni است. در این عکس انعکاس آسمان را روی زمین باران‌خورده این منطقه می‌بینیم.

 این عکس از همین منطقه در فصل خشک گرفته شده است، موزاییکی زیبا و باورنکردنی:



 ۲- در صحرای موریتانی، این منظره مدور ۵۰ کیلومتری به نام ساختمان Richat دیده می‌شود:



 ۳- در جنوب شرق اُرِگان، صحرایی به نام Alvord Playa قرار دارد که در سال تنها ۱۸۰ میلیمتر باران در آن می‌بارد:



 ۴- دودکش‌های عظیم طبیعی، عکس در ترکیه در جایی به نام Cappadocia گرفته شده است:


 ۵- درخت «خون اژدها» در جزیره Socotra یمن:


 ۶- صحرای «بلک راک» در «نوادا» آمریکا:

 


 ۷- صحرای سیاه مصر:


 ۸- صحرای سفید مصر:


 ۹- هاوایی:


 ۱۰- صحرای سرخ «نامیب» در نامیبیا:


 ۱۱- کوهستان زیبای Torres del Paine شیلی:


 ۱۲- ژرف‌ترین نقطه زمین بحر المیت:


 ۱۳- آبفشان Strokkur Geyser در ایسلند، هر پنج دقیقه بازدیدکنندکان شاهد این منظره هستند:


 ۱۴- موج‌های سنگی در منطقه Coyotte Buttes در آریزونا:


 ۱۵- دره Monument در آمریکا :


 ۱۶- قله‌های شکلاتی در جزیره Bohol فیلیپین:


 ۱۷- آبشار دراگون ونزوئلا:


 ۱۸- شفق قطبی در ایسلند:


 ۱۹- یک غار یخ‌زده در Skaftafell ایسلند:

  20- مکزیک: Chichén Itzá، شنا در دریاچه‌ای محصور بین کوه و گیاهان:


 ۲۱- Avenue du Baobab در غرب ماداگاسکار:


 ۲۲- رود آبی در گرینلند:


 ۲۳- و «آلاداغ لار» یا کوه‌های رنگی در ۲۵ کیلومتری شمال شرقی تبریز و در کنار شهرستان خواجه:

 تا پیش از دیدن این عکس در سایت منبع خارجی نمی‌دانستم چنین جایی در ایران وجود دارد

 


موضوعات مرتبط: اخبار ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 22 شهريور 1391برچسب:, | 23:56 | نويسنده : سعيد داغستاني |

" نهميــن کنفـرانس مديـريت استــراتــژيــک "

23 و 24 آبان ماه 1391 - سالن همايش هاي رازی

بزرگترين گردهمايي مديران کشور

مهلت ارسال مقالات و دستاوردهاي علمي: 10 مهر ماه 1391

تلفن: 22874490-22874491-22874492-88220536-88220537-88220719- 021

 

تلفن: 22874490-22874491-22874492-88220536-88220537-88220719- 021


 

 

 


موضوعات مرتبط: همايش ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 22 شهريور 1391برچسب:مديريت راهيردي, | 22:49 | نويسنده : سعيد داغستاني |

 

 

 

برنده های مسابقه عکاسی نشنال جئوگرافیک با موضوع گردشگری

 

National Geographic Traveler- Photo Contest 2012 Winners


First Place Winner: Butterfly
Photo and caption by Cedric Houin
Location: Wakhan Corridor Afghanistan
Category: Sense of Place




Second Place Winner: My Balloon
Photo and caption by Vo Anh Kiet
Location: Moc Chau, Son La province, Vietnam
Category: Outdoor Scenes




Third Place Winner: Devotees
Photo and caption by Andrea Guarneri
Location: Trapani, Sicily, Italy
Category: Travel Portraits




Merit Winner: Looking into Another World
Photo and caption by Fred An
Location: Portland, OR
Category: Outdoor Scenes




Merit Winner: Lost in Time - An Ancient Forest
Photo and caption by Ken Thorne
Location: Avenue du Baobab, Morandava, Madagascar.
Category: Sense of Place



Merit Winner: Underwater Surf
Photo and caption by Lucia Griggi
Location: Cloudbreak, Fiji, Pacific Ocean.
Category: Sense of Place




Merit Winner: Bagan Bliss
Photo and caption by Peter DeMarco
Location: Bagan, Myanmar (Burma)
Category: Sense of Place




Merit Winner: Old Men with Djellaba
Photo and caption by SauKhiang Chau
Location: Chefchaouen, Morocco
Category: Travel Portraits




Merit Winner: The Village of Gásadalur
Photo and caption by Ken Bower
Location: Gásadalur, Faroe Islands
Category: Outdoor Scenes




Merit Winner: Swimming in the Rain
Photo and caption by Camila Massu
Location: Lago Caburgua, Chile
Category: Sense of Place



Viewers' Choice Winner: Huset
Photo and caption by Michelle Schantz
Location: Finnmark, Norway
Category: Outdoor Scenes


موضوعات مرتبط: اخبار ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 8 شهريور 1391برچسب:برنده های مسابقه عکاسی نشنال جئوگرافیک با موضوع گردشگری , | 13:36 | نويسنده : سعيد داغستاني |